Deltagarinformation

Välkommen till den femte upplagan av Dalsland X-Trail lördagen den 7 oktober 2017!
Dalsland X-Trail är ett terränglopp för löpare som älskar att springa på stigar i skogen! Loppet passar både elit, motionärer och  alla andra som gillar att röra på sig.

Allt är enkelt, det finns tre banlängder att välja på och du anmäler dig i klassen herr eller dam. Den långa banan är ca 13 km och innehåller mer höjdmeter och mer stiglöpning än den korta banan som är ca 9 km lång med enklare löpning och inte lika mycket i skogen. Utmaningen på 22 km är ett varv på vardera banan med start på den långa.

Banan på 13 km är en av detävlingarna i Dalslandsklassikern, läs mer om den här!

Praktisk information för dig som är anmäld följer nedan ↓

tc-kartal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plats: Start och mål vid Ekaparken (Ekagatan) i Bengtsfors, Dalsland

Tävlingsdatum: Lördag den 7:e oktober 2017

Hämta startkuvert: Ditt startkuvert kan hämtas från kl 9:00 lördag den 7 oktober. Du hämtar ditt startkuvert vid starten i Fjärilsparken, Ekaområdet i Bengtsfors. Hämta ut ditt startkuvert senast 45 minuter innan start. Vänligen ta med ditt startnummer som du fick i bekräftelsemail vid anmälan. Startkuvertet innehåller nummerlapp och säkerhetsnålar. Nummerlappen ska fästas på bröstet.

Starttider:
11:00 Barnens DXT
12:00 Långa banan + utmaningen
12:30 Korta banan

Seedning: Ingen seedning till loppet, fri placering efter ambition och förmåga gäller.

Tidtagning: Gemensam starttid (masstart) och individuell tid i mål via chip på nummerlapp.

Vätskekontroller: Det är två vätskekontroller längs med långa banan och en vätskekontroll för korta banan samt vid målområdet för Utmaningen som varvar från långa till korta banan. På vätskekontrollerna finns det både vatten och sportdryck. Vid målområdet finns det även bananer.

Mellantider: Det är två mellantider längs med korta och långa banan. Dessa är vid slussarna och på toppen av Brända Berget vid utsiktsplatsen. För Utmaningen är det också mellantid vid målområdet vid varvning.

Målgång: Alla som fullföljer loppen får en medalj och en goodiebag

Prisutdelning: Första, andra och tredje plats i alla klasser får plakett och en premie av Icebug. Prisutdelningen äger rum i start- och målområdet kl. 14:30

Bergspris: Snabbaste man och kvinna oavsett klass tilldelas Bergspriset. Tidtagning går från slussarna i botten till toppen vid utsiktsplatsen. Bergspriset utdelas vid prisutdelningen.

Bryta loppet: Den som väljer att bryta loppet måste meddela detta till närmsta funktionär. Funktionärer finns vid vätskekontrollerna samt på toppen av Brända Berget där det finns en mellantid. Du kan också välja att vänta in följelöparen och meddela denne din brytning.

Omklädning: Sporthallen (se bifogad karta) är tillgänglig för ombyte samt dusch och bastu. Du kan lämna ditt ombyte i sporthallen på eget ansvar. Det är också möjligt att lämna ombyte vid starten i Camp Dalslands trailer. Där ligger ditt ombyte torrt ifall det skulle regna. Även här lämnas ombyte på eget ansvar.

Parkering: För er som kommer med bil till Bengtsfors finns det flertalet parkeringsmöjligheter. Vid starten: Kanalbåtarna/EKA & Brandt Bil
Centrum: Biblioteket (max 4 timmar), Utvecklingscentrum, Sporthallen, Bengtsgården samt baksidan av vårdcentralen. Se karta på toppen av sidan.

Vägbeskrivning:
Söderifrån: Från Göteborg kör du E6 via Uddevalla till 172:an som tar dig hela vägen till Bengtsfors. Från Trollhättan och Vänersborg följer du 45:an till 173:an via Stigen till 172:an som tar dig hela vägen till Bengtsfors.

Norrifrån: Från Karlstad kör du 45:an söderut till Åmål, där du tar 164:an tills du möter 172:an till Bengtsfors.

KLICKA HÄR FÖR BANKARTA (även bra för publik)