Deltagarinformation

Välkommen till den femte upplagan av Dalsland X-Trail lördagen den 7 oktober 2017!
Dalsland X-Trail är ett terränglopp för löpare som älskar att springa på stigar i skogen! Loppet passar både elit, motionärer och  alla andra som gillar att röra på sig.

Allt är enkelt, det finns tre banlängder att välja på och du anmäler dig i klassen herr eller dam. Den långa banan är ca 13 km och innehåller mer höjdmeter och mer stiglöpning än den korta banan som är ca 9 km lång med enklare löpning och inte lika mycket i skogen. Utmaningen på 22 km är ett varv på vardera banan med start på den långa.

Banan på 13 km är en av detävlingarna i Dalslandsklassikern, läs mer om den här!

Praktisk information för dig som är anmäld följer nedan ↓

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plats: Start och mål på Långevi Idrottsanläggning i Bengtsfors, Dalsland

Tävlingsdatum: Lördag den 7:e oktober 2017

Hämta startkuvert: Ditt startkuvert kan hämtas från kl 9:00 lördag den 7 oktober. Du hämtar ditt startkuvert vid starten på Långevis Idrottsanläggning i Bengtsfors. Hämta ut ditt startkuvert senast kl. 11.15. Vänligen ta med ditt startnummer som du fick i bekräftelsen vid anmälan. Startkuvertet innehåller nummerlapp och säkerhetsnålar. Nummerlappen ska fästas på bröstet.

Starttider:
11:00 Barnens DXT
12:00 Långa banan + utmaningen
12:30 Korta banan

Seedning: Ingen seedning till loppet, fri placering efter ambition och förmåga gäller.

Tidtagning: Gemensam starttid (masstart) och individuell tid i mål via chip på nummerlapp.

Vätskekontroller: Det är en vätskekontroller längs med långa banan och en vätskekontroll för korta banan samt vid målområdet för Utmaningen som varvar från långa till korta banan. På vätskekontrollerna finns det både vatten och sportdryck. Vid målområdet finns det även bananer.

Mellantider: Det är två mellantider längs med korta och långa banan. Dessa är placerade vid depåerna. För Utmaningen är det också mellantid vid målområdet vid varvning.

Målgång: Alla som fullföljer loppen får en medalj.

Prisutdelning: Första, andra och tredje plats i alla klasser får plakett och en premie av Icebug. Prisutdelningen äger rum i start- och målområdet kl. 14:30

Bryta loppet: Den som väljer att bryta loppet måste meddela detta till närmsta funktionär. Funktionärer finns vid vätskekontrollerna. Du kan också välja att vänta in följelöparen och meddela denne din brytning.

Omklädning: Omklädningsrum med dusch finns vid start- och målområdet. Du kan på eget ansvar lämna ombyte i omklädningsrummen. Det är också möjligt att lämna ombyte vid starten i Camp Dalslands trailer. Där ligger ditt ombyte torrt ifall det skulle regna. Även här lämnas ombyte på eget ansvar.

Parkering: För er som kommer med bil till Bengtsfors finns det parkeringsmöjlighet vid start- och målområdet.

Vägbeskrivning:
Söderifrån: Från Göteborg kör du E6 via Uddevalla till 172:an som tar dig hela vägen till Bengtsfors. Från Trollhättan och Vänersborg följer du 45:an till 173:an via Stigen till 172:an som tar dig hela vägen till Bengtsfors.

Norrifrån: Från Karlstad kör du 45:an söderut till Åmål, där du tar 164:an tills du möter 172:an till Bengtsfors.